Izložba i fotomonografija Davora Rostuhara "National Geographic - Hrvatska iz zraka"

Slika /arhiva/140604-hrv-rost1.jpg

Izložba fotografija Davora Rostuhara "National Geographic - Hrvatska iz zraka", rezultat projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu, otvorena je večeras u Domu Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU).

Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar snimao je sedam godina tijekom sva četiri godišnja doba i sabrao kolekciju koja otkriva nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Hrvatske, rečeno je.

Predstavljena je i istoimena i fotomonografija s dvjesto fotografija, Kluba za ekspedicionizam i kulturu, a izišla je u dva zasebna izdanja - na hrvatskome i na engleskome jeziku.

Glavni urednik "National Geographica Hrvatska" Hrvoje Prćić istaknuo je da, bez lažne skromnosti, smatra da je to jedan od najvećih, ako ne i najveći fotografski projekt u Hrvatskoj. Trajao je više od sedam godina, koštao više od milijun kuna, dokumentirao hrvatske ljepote, krajobraze, vizure na dosad neviđen način, rekao je Prćić.

Izložba predstavlja fotografije Hrvatske iz zraka kroz multimedijalne projekcije od klasičnog otiska na papir velikog formata do multisenzorsih sadržaja.

Prije same izložbe, praćene komercijalnim sadržajima, demonstrirana je mala bespilotna letjelica na daljinsko upravljanje s kojom je autor dopunjavao snimanje iz helikoptera, sportskih zrakoplova i balona.

Izdanje fotomonografije "National Geographic - Croatia from above" bit će distribuirano diljem svijeta.

Nakon večerašnjeg otvorenja u Zagrebu, izložba će od početka srpnja do kraja rujna obići još sedam hrvatskih gradova - Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar, Varaždin, Rijeku i Osijek.

(Hina)Pisane vijesti