INOZEMNI NOVINARI U POSJETU TURISTIČKOJ REGIJI LIKA - KARLOVAC

Slika /arhiva/LIKA-KARLOVAC, 8.-13.9.2009;HTZlogo.jpg
U cilju pojačane promidžbe kontinentalne Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica organizira studijsko putovanje kako bi se inozemni novinari što bolje upoznali s potencijalima turističke regije Lika – Karlovac.

Za ovo studijsko putovanje Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s Turističkim zajednicama grada Zagreba i Ogulina, Turističkim zajednicama Ličko-senjske i Karlovačke županije, Nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Plitvička jezera te lokalnim turističkim zajednicama napravila program obilaska od 8. – 13. rujna 2009. godine.

Na studijskom putovanju boravit će oko 20 novinara i to iz: SAD-a, Velike Britanije, Italije, Japana, Njemačke, Slovenije, Slovačke i Španjolske.

Putovanje započinje razgledom grada Zagreba, dok je drugi dan predviđen za posjet Ogulinu uz mogućnost razgledavanja etno kuće, posjet Frankopanskom kaštelu i Đulinom ponoru, uz animaciju po „Ruti bajke“.

Trećeg dana organiziran je odlazak prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, Baškim Oštarijama te adrenalinskom parku „Rizvan city“.

Četvrti dan predviđen je za posjet Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu, te posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Peti dan novinari će posjetiti Karlovac uz obilazak Starog grada Dubovca, te prezentaciju srednjevjekovnog sajma.

U svim gradovima i mjestima organiziran je iznimno bogat program koji uključuje razgledavanje najvažnijih turističkih potencijala i specifičnosti pojedinog odredišta.Najave