Hrvatski turizam predstavljen u Bratislavi

Slika /arhiva/130514-br-htz1.jpg

Hrvatska turistička zajednica organizirala je danas konferenciju za novinare u prostorima Austria Trend hotela u samom centru Bratislave za dvadesetak slovačkih novinara iz različitih pisanih i elektroničkih medija te za predstavnike ključnih turoperatora koji prodaju hrvatske destinacije.

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić pozdravila je nazočne te istaknula kako Hrvatska kao turistička destinacija već dulje vrijeme potvrđuje svoju snažnu dominantnu poziciju na slovačkom tržištu te da tradicija putovanja na hrvatski Jadran sa slovačkog tržišta traje već desetljećima. Matešić je istaknula kako Hrvatska spada među najtraženije i najposjećenije odmorišne destinacije slovačkih turista, čemu također pridonose i slovački mediji u stvaranju pozitivne slike o Hrvatskoj, ali i slovački turistički djelatnici, koji već niz godina u svojoj ponudi imaju aranžmane za hrvatska odredišta.

Prezentaciju o hrvatskom turizmu održala je voditeljica predstavništva HTZ-a u Slovačkoj Nora Henterová, koja je predstavila rezultate prethodne sezone, podsjetila na prednosti hrvatske turističke ponude te informirala o novostima za nadolazeću sezonu.

Nakon tiskovne konferencije upriličeno je prigodno druženje s predstavnicima medija i turističkih agencija.Pisane vijesti