Hrvatski turizam predstavljen na sajmu „Infotour a Cykloturistika“ i na praškom putopisnom festivalu „Oko svijeta“

Slika /arhiva/140318-Kolem-sveta2.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, uz izniman interes publike, 14. i 15. ožujka predstavilo je hrvatsku turističku ponudu na regionalnom turističkom sajmu „Infotour a Cykloturistika“ u gradu Hradec Králové na sjeveru Češke.

Za brojne posjetitelje pripremljen je presjek turističke ponude čitave Hrvatske, od unutrašnjosti preko cijele obale, uključujući mogućnosti aktivnog odmora i wellnessa. Na sajmu su se, osim regija, predstavile i sve važnije putničke agencije iz tog dijela Češke, uključujući i dva najjača turoperatora za Hrvatsku u Češkoj - Vitkovice tours i Victoria.

Proteklog je vikenda u Pragu predstavništvo HTZ-a predstavljeno kao glavni partner tradicionalnog putopisnog festivala „Oko svijeta“, koji svake godine ima odličnu posjećenost. Osim kroz predavanja čeških putopisaca, pustolova i svjetskih putnika, predstavljanje destinacija popraćeno je filmovima i fotografijama, ali i scenskim nastupima predstavnika različitih kultura.

Kako su ciljna skupina ovakvih festivala uglavnom individualni putnici, ili putnici željni pustolovina, Hrvatska je svoju ponudu obogatila promotivnim materijalima koji obuhvaćaju posebnu turističku ponudu poput nautike, ronjenja, pustolovnih aktivnosti i drugih,  za koje je iskazan velik interes.

Hrvatska će preko predstavništva HTZ-a u Pragu biti predstavljena i u drugom dijelu ovogodišnjeg festivala, ovaj put u Plzenu, gradu u zapadnoj Češkoj.Pisane vijesti