Hrvatska stalno prisutna u stranim medijima kao jedno od najpopularnijih odredišta

Slika /arhiva/Ivan-Coric-Split.jpg

Hrvatska, osim odličnih turističkih brojki u prvom tromjesečju, bilježi uspjeh i na još jednome polju. Naime, mnogi svjetski mediji već mjesecima Hrvatsku stavljaju na vrh ljestvica popularnosti, dok najnovije vijesti dolaze s američkog i britanskog tržišta gdje su utjecajni portali Hrvatsku stavili na ljestvicu odredišta koje je svakako potrebno posjetiti.

Britanski The Guardian tako je Hrvatsku definirao ovogodišnjom top festivalskom destinacijom spomenuvši neke od najvažnijih ovogodišnjih festivala koje svakako treba posjetiti.

Američki Huffington Post uvrstio je Split na listu 20 europskih gradova koji se za života moraju posjetiti, naglasivši da, nakon posjeta ''klasicima'' poput Pariza, Rima, Venecije i Londona, u svoju europsku avanturu treba uključiti i neke od europskih gradova koji zaslužuju svu pažnju turista. Split se tako našao u konkurenciji s irskim Corkom, Lyonom, Helsinkijem, Budimpeštom, njemačkim Freiburgom, Gothenburgom, portugalskim Portom, španjolskom Granadom, belgijskim Gentom, Bukureštom, Innsbruckom, Genovom, Bratislavom, danskom Odensom, Ljubljanom, Baselom i Manchesterom, Brnom, Toruńom u Poljskoj, norveškim Bergenom te grčkim gradom Rodosom. Huffington Post je Split spomenuo u kontekstu grada bogate kulturne baštine u kojemu se susreću dvije različite epohe, one moderne i one povijesne, romaničke.

Buzz Feed, američki travel portal, Hrvatsku je svojim čitateljima preporučio kao jednu od najljepših zemalja Europe, zemlju jedinstvene lokacije, bogate tradicije i kulturne baštine i nevjerojatne povijesti, kao odredište koje se svakako mora posjetiti. Novinarka je tako navela i jedanaest razloga zašto posjetiti Hrvatsku odmah: predivne plaže i kristalno čisto more s tisuću otoka i otočića, povijesna baština i arhitektura, hrana i vino, kultura u kojoj se miješaju moderna i povijest, izvanredna klima s prosječnih 2600 sunčanih sati godišnje, prelijepa priroda i još ljepši zalasci sunca, prihvatljive cijene, mogućnost smještaja na svjetionicima, jedrenje kao najbolji način upoznavanja Hrvatske i naturizam.Pisane vijesti