Hrvatska domaćin godišnjeg sastanka Europske turističke komisije

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s turističkom zajednicom Primorsko-goranske županije, organizacijski prati održavanje 87. po redu opće skupštine članova Europske turističke komisije (ETC) koja će se održati u Opatiji od 11. do 13. svibnja, dok je radni dio skupa predviđen za 12. svibnja, u opatijskom hotelu Milenij.

Na skupu se očekuje sudjelovanje 50-ak uzvanika među kojima su predstavnici 23 nacionalnih turističkih zajednica, članica ETC-a.

U ime HTZ-a i Ministarstva turizma, sudionike skupa će pozdraviti ministar turizma i predsjednik HTZ-a Darko Lorencin.

Skup će svojom prisutnošću uveličati i Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim narodima (UNWTO), najveće i najvažnije turističke organizacije u svijetu koja se kao specijalizirana agencija UN-a bavi područjem turističke i industrije putovanja.

Europska turistička komisija neprofitna je organizacija čija je zadaća promocija Europe kao turističke destinacije na ostalim tržištima. ETC-ove 33 članice, nacionalne turističke organizacije, rade zajedno kako bi izgradile vrijednosti turizma, posebno kroz suradnju u područjima razmjene dobrih praksi, tržišnih informacija i promocije.

ETC je osnovana 1948. godine, a Hrvatska turistička zajednica članica je od 1997. godine.Najave