HPB: Krediti za pripremu turističke sezone

Slika /arhiva/hpb-rvatskapostenskabanka.jpg

Hrvatska poštanska banka (HPB) širi svoju ponudu namjenskih kredita za građane pa će tako od 1. travnja klijentima biti dostupan kratkoročni kredit za pripremu turističke sezone, izvijestili su iz te banke.

Kredit je namijenjen građanima koji se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, a moguće ga je realizirati u iznosu do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, pri čemu se do 50 posto odobrenog iznosa može isplatiti na račun korisnika kredita.

Iznosi do 7000 eura klijentima su dostupni bez jamaca, dok kod većih iznosa instrumente osiguranja klijenti biraju prema vlastitim mogućnostima.

Osim jamaca, kao instrumenti osiguranja mogu se koristiti namjenski depozit, polica životnog osiguranja, riziko polica ili udjeli u fondovima HPB-Investa.

Rok otplate kredita je do 24 mjeseca, a korisnici mogu odabrati hoće li anuitete plaćati mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje.

Kamatna stopa na kredit iznosi 8,49 posto godišnje (EKS od 10,11 posto), a banka klijentima nudi ostvarenje niže naknade za obradu kreditnog zahtjeva, ovisno o korištenju ostalih proizvoda iz ponude banke, navodi se u priopćenju. (Hina)


Pisane vijesti