Hotelijeri Makarske rivijere ne "ruše" cijene

Slika 8.6.2009
Iako hotelske kuće na Makarskoj rivijeri ovih dana nisu popunjene kao u lipnju prošle godine, a i najave su lošije od prošlogodišnjih, hotelijeri, unatoč pojedinim zahtjevima turističkih agencija, neće posegnuti za smanjenjem cijena pansionskih, usluga polupansiona ili alotmanski ugovorenih noćenja s doručkom za ovogodišnje ljeto.

U hotelima Brela i Tučepa, gdje odmor provodi više od 1700 uglavnom stranih gostiju, napominju kako neće "rušiti" cijene svojih usluga već će dodatnim akcijama, kao i dosadašnjih godina, nastojati poboljšati stanje bookinga koje je nešto lošije nego prvih dana lipnja prošle godine.

Isto razmišljaju i u Hotelima Makarska, gdje se u tri hotela odmara 1100 gostiju, a direktor te hotelske kuće Joško Lelas kaže kako će s više akcija osmišljenih za alotmanske i individualne goste i tzv. "vrijednosti za novac" ovoljetnu sezonu učiniti kvalitetnom u granicama mogućeg.

U podgorskim kao i hotelima ostalih mjesta na Makarskom primorju također kažu kako je rušenje cijena mjera za kojom ne namjeravaju posegnuti, a dodatnim će akcijama nastojati poboljšati stanje prodaje na inozemnom kao i na domaćem turističkom tržištu. Dodaju kako bi spuštanje cijena bila mjera koja bi imala mogući negativni učinak i na iduće turističke ljeta.

Trenutačni podaci govore kako je realizacija u travnju i svibnju zadovoljila očekivanja hotelijera na Makarskom primorju, gdje je do konca svibnja boravilo 56.000 gostiju koji su ostvarili 264.000 noćenja ili 4 posto manje nego lani.

Stanje bookinga i rezervacija za lipanj bilježi minus u odnosu na prošlu godinu, dok rezervacija za špicu ljeta, kao što je bilo i najavljeno, imaju kasniji booking. (Hina)


Pisane vijesti