Grad Dubrovnik prema glasovima čitatelja pozicionirao se na 4. mjesto najljepših europskih gradova

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Hrvatska je još jednom potvrdila svoje pozicioniranje u svijetu dokazavši tako da je turistička godina 2013. bila doista uspješna turistička godina. Naime, čitatelji američkog magazina USA Today i portala 10Best.com proglasili su Dubrovnik četvrtim najljepšim europskim gradom. Ispred Dubrovnika su Riga (Latvija), Bergen (Norveška) i Innsbruck (Austrija), a slijede ga Chester (Engleska), Prag (Češka), Budimpešta (Mađarska), Santorini (Grčka), Venecija (Italija) i Bruges (Belgija).

Gradovi su bili nominirani od strane stručnog žirija kojega su sačinjavali glavni urednici portala, a glasovati se moglo mjesec dana, zaključno s 18. studenoga. Rezultati natječaja za ''Najljepši europski grad'' jučer su objavljeni na web stanici portala 10Best, a bit će objavljeni i u današnjem tiskanom i online izdanju časopisa USA Today.

''Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja Hrvatskoj ove godine, osobito ako se uzme u obzir da su pobjednike birali upravo gosti koji posjećuju destinaciju ili ju žele posjetiti. Utoliko je priznanje vrjednije i dokaz je stalne prisutnosti i prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. Svakako je to rezultat kvalitetnog i napornog rada u svim segmentima promocije koji će se i dalje nastaviti s ciljem privlačenja dodatnih gostiju, osobito u vremenu pred i posezone“, rekla je direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić nakon objave rezultata.

 Pisane vijesti