Gospodarstvo "Srce prirode" s novim turističkim kapacitetima

Slika /arhiva/srCe-prirode-srakovcic-w.jpg

Seosko gospodarstvo "Srce prirode" obitelji Srakovčić danas je u Gorici Lipničkoj svečano otvorilo nove turističke objekte kojima su povećani smještajni kapaciteti tog gospodarstva te je ono obogaćeno novim sadržajima. U to je seosko imanje unatrag tri godine uloženo oko 750 tisuća eura od čega je oko 300 tisuća eura kreditno zaduženje, kazao je Ivan Srakovčić.

Turističko seosko gospodarstvo "Srce prirode" u novim je objektima dobilo 24 nove postelje, pa sada ima ukupno 40 ležajeva, a dobilo je i više popratnih sadržaja, kako vezano za gastronomiju tako i sportskih sadržaja.

Svečanosti otvorenja na gospodarstvu "Srce prirode" bili su nazočni i potpredsjednik Sabora Josip Friščić i potpredsjednik Vlade i ministar ruralnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić. Prije tri godine u Hrvatskoj je bilo registrirano samo nekoliko desetaka obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a danas ih je više od 300, kazao je Friščić, a Pankretić ističe kako ljepota toga kraja i ponuda gospodarstva obitelji Srakovčić rezultiraju i ukupnim gospodarskim razvojem Općine Ribnik.

Obitelj Srakovčić, uz gospodarstvo "Srce prirode" ima i hotel Korana u Karlovcu, a članovi te obitelji ističu kako surađuju s proizvođačima dobrih domaćih proizvoda, primjerice sira, vina, voća i povrća s tog područja. (Hina)


Pisane vijesti