Godišnja konvencija najvećeg britanskog nezavisnog putničkog udruženja u Splitu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Splitsko-dalmatinske županije, od 3. do 5. listopada, domaćin je godišnje konvencije The Travel Network Group (TTNG), u Splitu, u hotelu Le Meridien Lav, gdje će se okupiti više od 350 predstavnika najuspješnijih britanskih agenata i turoperatora.

Ovogodišnja konvencija službeno počinje plenarnom sjednicom na kojoj će delegate pozdraviti direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić i ministar turizma Darko Lorencin. Prvi dio sjednice otvoren je i za hrvatske medije, nakon čega su predviđene izjave direktora Ivičića, ministra Lorencina i direktora TTNG-a, Garyja Lewisa.

Odabir Splita kao grada domaćina ovogodišnje konvencije veliko je priznanje i promocija za sam grad, ali i Hrvatsku u cjelini.

Najavljujući konvenciju Gary Lewis, direktor TTNG-a, rekao je: ''Zahvaljujemo našim hrvatskim partnerima za svu njihovu potporu prilikom organiziranja ovogodišnje konvencije. Vjerujem da će pozitivan odjek ovoga događanja biti itekako vidljiv u porastu turističkog prometa s britanskoga tržišta u narednom razdoblju.''

Tema TTNG-ove treće po redu konvencije je ''Obssesion'', izabrana kako bi istaknula temeljne vrijednosti koje TTNG propagira, ali i dodatno naglasila odlučnost u radu, motivaciji, aktivnostima i odnosima između svih struktura TTNG-a te članova i partnera.

TTNG je najveće nezavisno putničko udruženje u Velikoj Britaniji koje okuplja više od 800 nezavisnih putničkih agencija te surađuje s više od 200 poslovnih partnera (turoperatora, zrakoplovnih kompanija, hotela). Osnovan 1976. godine, TTNG danas broji više od 2 milijuna putnika godišnje.Pisane vijesti