Festival Ultra Europe vrlo posjećen

Slika /arhiva/ULTRAE_004.jpg

Nakon spektakularne prve večeri festivala Ultra Europe, nastupi svjetski poznatih DJ-a u subotu oduševili su više od 40.000 partijanera, a uzavrelu atmosferu dodatno su podgrijali nastupi najvećih zvijezda večeri – Axwella & Ingrossa te Armina Van Buurena na glavnoj pozornici. Megastructure Stage ugostila je miljenika splitske publike Carla Coxa, domaću zvijezdu Peru Fullhousea, Jona Rundella i druge, dok su na Resistance Stageu na svoje došli ljubitelji underground zvuka. Ultra Europe nije samo glazbeni festival, nego donosi i brojne koristi za imidž Splita i Hrvatske u svijetu, što su svojim su dolaskom potvrdili i ministar turizma Darko Lorencin, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, direktorica TZ Split Alijana Vukšić te direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella koji su također pratili nastupe trenutno najvećih imena svjetske elektroničke scene.

Nakon spektakularne prve večeri festivala Ultra Europe, nastupi svjetski poznatih DJ-a u subotu oduševili su više od 40.000 partijanera, a uzavrelu atmosferu dodatno su podgrijali nastupi najvećih zvijezda večeri – Axwella & Ingrossa te Armina Van Buurena na glavnoj pozornici. Megastructure Stage ugostila je miljenika splitske publike Carla Coxa, domaću zvijezdu Peru Fullhousea, Jona Rundella i druge, dok su na Resistance Stageu na svoje došli ljubitelji underground zvuka.  

Ultra Europe nije samo glazbeni festival, nego donosi i brojne koristi za imidž Splita i Hrvatske u svijetu, što su svojim su dolaskom potvrdili i ministar turizma Darko Lorencin, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, direktorica TZ Split Alijana Vukšić te direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella koji su također pratili nastupe trenutno najvećih imena svjetske elektroničke scene.

Tako su Poljud, uz već spomenute zvijezde, rasplesali i Zedd, Martin Garrix, Blasterjaxx i mnogi drugi uz čiju su glazbu do ranih jutarnjih sati uživala i brojna poznata lica domaće društvene scene – glumac Mislav Čavajda, redatelj Krešimir Dolenčić, glazbenik Joško Čagalj Jole sa suprugom Anom, modni dizajneri Aleksandra Dojčinović, Jurica Pirić iz Arilea te Aleksandar Šekuljica iz brenda ELFS, baletan Tomislav Petranović, voditeljice Ivana Mišerić i Korana Gvozdić, plesna koreografkinja Larisa Lipovac, modni stručnjak Viktor Drago te mnogi drugi.

Današnji, treći i posljednji dan splitskog dijela festivala obilježit će nastupi prvog DJ-a svijeta Hardwella, zatim Davida Guette, Afrojacka, Nickyja Romera, Paula Van Dyka, Markusa Shulza i mnogih drugih na čak četirima pozornicama na Poljudu. Nakon toga, u ponedjeljak slijedi dan pauze, a zatim se najzagriženiji fanovi elektroničke glazbe i vrhunskog provoda sele na jedan od najljepših jadranskih otoka, Hvar, gdje će na tulumu Ultra Beach uživati u nastupima Fedde Le Granda, Sunneryja Jamesa & Ryana Marciana te Olivera Heldensa. Ulaznice za ekskluzivnu završnicu na Hvaru su rasprodane. 

O FESTIVALU ULTRA EUROPE

Festival ULTRA EUROPE jedino je događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procjenama organizatora, festival ULTRA EUROPE u drugoj je godini održavanja potaknuo više od 300.000 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji te privukao interes više od 150.000 posjetitelja tijekom 5 festivalskih dana, i to iz 125 zemalja svijeta. Na festivalskim su pozornicama nastupili trenutno najpopularnija imena elektroničke scene. Ususret festivalu održani su brojni partyji u sklopu događanja Countdown To Ultra. Hrvatski partner u organizaciji festivala Ultra Europe je tvrtka Adria MM Produkcija.



Pisane vijesti