Dubrovnik: Rekordan turistički promet

Slika 10.8.2009
Vrhunac turističke sezone u Dubrovniku obilježavaju bolji turistički rezultati nego u isto vrijeme lani, a povećanje prometa u dva najvažnija turistička mjeseca rezultiralo je izjednačavanjem rezultata s prošlogodišnjim ostvarenjima u svim segmentima turističkog prometa.

Prema podacima dubrovačke Turističke zajednice, u prvih sedam mjeseci u Dubrovniku je ostvareno ukupno 279.041 dolazaka, što je povećanje od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a rezultati ostvarenih noćenja također su za nekoliko postotaka bolji nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ovih dana u Dubrovniku boravi gotovo 16.300 gostiju, od čega 15.573 stranih. Svi hotelski kapaciteti izvrsno su popunjeni, izuzetno povećanje broja noćenja od više od 20 posto bilježi privatni smještaj, dok su i kapaciteti kampova na području grada također bolje popunjeni nego lani u isto vrijeme, ističu iz Turističke zajednice.

Na dubrovačkom području trenutno je najviše gostiju iz Velike Britanije i Španjolske, slijede Francuzi, Talijani, Nijemci, Rusi, te domaći gosti.

Nakon što je do kraja lipnja zabilježeno pet posto manje gostiju nego u isto vrijeme prošle godine, u srpnju je intenziviranjem turističkog prometa turistička statistika od početka godine dostigla, pa i nešto premašila prošlogodišnja ostvarenja.

S obzirom na trend "last minute" bookinga u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika vjeruju da će se pozitivni rezultati nastaviti i dalje, tim više što je u posezoni Dubrovnik domaćin niza kongresa i skupova koji daju vrlo važan doprinos sveukupnim ostvarenjima. (Hina)

 


Pisane vijesti