Dubrovnik poziva domaće turiste

Slika /arhiva/100617-dbk-z1.jpg

S ciljem promocije Dubrovnika domaćim turistima u Zagrebu je danas održano predstavljanje projekta Dubrovnik Quality Private Services - tjedan dana u Dubrovniku za 1499 kuna.Projekt su u zagrebačkom hotelu Dubrovnik predstavili dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Jelka Tepšić te predstavnici Udruge privatnih iznajmljivača Dubrovnika, pri čemu su svi naglasili važnost domaćeg gosta u Dubrovniku.
 


Istaknuvši da se navedenim projektom Dubrovnik još više želi približiti domaćem tržištu, Vlahušić je dodao kako se u cijeni od 1499 kuna nudi sedmodnevni smještaj kod privatnih iznajmljivača, tjedna kartica Dubrovnik Card, sedmodnevna prehrana (ručak ili večera) u dubrovačkim restoranima, te ulaznica za Dubrovačke ljetne igre, ili četiri ulaznice za disco klub.
 


Projekt podržava i Ministarstvo turizma, čiji je državni tajnik Ivo Mujo na prezentaciji uz važnost Dubrovnika za cjelokupni hrvatski turizam istaknuo i kako je to dobar primjer snažnijeg animiranja domaćih gostiju za ljetovanje u vlastitoj zemlji.  Dodao je da se slično radi i u drugim turističkim zemljama Mediterana, primjerice u Francuskoj, gdje domaći gost zauzima vrlo visoke pozicije u ukupnim ostvarenjima turističkog prometa (oko 60 posto).
 
Isti će projekt predstavnici grada Dubrovnika i njegovog turizma danas predstaviti i u Varaždinu, a sutra u Osijeku. (Hina)


Pisane vijesti