Državni tajnik Grgić predstavlja mjeru privremenog ukidanja viza u Moskvi i Kijevu

Slika /arhiva/090505-mosk.jpg
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Državni tajnik Branko Grgić danas je u Moskvi, u pratnji Želimira Kramarića, ravnatelja Uprave za turističku politiku, tržište i međunarodnu suradnju, uz nazočnost direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji Mladena Falkonija, održao prezentaciju hrvatske turističke ponude u povodu privremenog ukidanja viza za građane Ruske Federacije.

Domaćin konferencije za novinare bio je veleposlanik RH u Moskvi Nebojša Koharović, a predstavljanje Hrvatske pratili su predstavnici agencija i turoperatora.

Državni tajnik Grgić posebno je naglasio privremeno ukidanje viza za razdoblje od 1. svibnja do 31. listopada ove godine, kao prvu mjeru Akcijskog plana za turizam, što će znatno olakšati putovanja ruskih građana. S nama važnog tržišta Ruske Federacije, prošle je godine Hrvatsku posjetilo 175 tisuća turista, koji su ostvarili 1,4 milijuna noćenja, što je povećanje od 11 posto u odnosu na godinu prije. Najveći broj ruskih turista dolazi u Istru, te Dalmaciju.

Predstavljanje Hrvatske u Moskvi izazvalo je veliko zanimanje medija, te je Želimir Kramarić za pedesetak okupljenih novinara predstavio značajke ovogodišnje turističke ponude.

Također, postignut je dogovor o slijetanju ruskih zrakoplova starije proizvodnje u hrvatske zračne luke, što će povećati broj dolazaka turista s ovog područja.

Slična konferencija za novinare s predstavljanjem hrvatske turističke ponude, bit će održana u četvrtak, 7. svibnja u Kijevu.


Pisane vijesti