Dobra popunjenost hotela na Makarskom primorju

Slika /arhiva/120430-ma1.jpg

Na Makarskoj rivijeri posljednji vikend travnja što su ga brojni turisti spojili sa skorašnjim prvosvibanjskim praznicima, kao što su hotelijeri i očekivali, popunio je vrlo dobro hotelske kuće kojih veći dio ovih dana posluje bez slobodnih postelja. Prema današnjim informacijama s recepcija hotelskih kuća u 31 otvorenom hotelu na području od Brela do Gradca odmor provodi više od 5700 gostiju većim dijelom stranih. Najbrojniji su Nijemci, Englezi, Skandinavci te gosti iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Makarani u devet hotela ugošćuju 1720 gostiju od kojih je skoro 500 u hotelu Meteor. Direktor Hotela Makarska Joško Lelas zadovoljan dijelom predsezone i travanjskim učinkom najavljuje dobar booking za preostali dio predsezone i odlične najave za ljetne mjesece.

U hotelima Tučepa poduži vikend i prvosvibanjske blagdane provest će 1350 gostiju, a direktor prodaje Bluesun hotela Ivo Visković je kazao kako im je travanj bio čak za 50 posto bolji nego lani, a booking za ljeto 20 posto bolji od prošlogodišnjeg. U breljanskim hotelima boravi 1140 gostiju uglavnom stranih pa direktor prodaje Žarko Kristić zadovoljan predsezonom najavljuje kvalitetnu ljetnu popunjenost hotela i dobar booking za posezonu.  Zadovoljstvo brojem gostiju ne kriju ni hotelijeri Baške Vode kao ni njihove kolege iz Podgore, Živigošča i Gradca koji računaju s turističkom učinkom ipak boljim nego prošle godine.

Iz turističkih ureda doznaje se također da su prvi gosti stigli i kod privatnih kućevlasnika koji inače već četvrtu godinu za redom ne mijenjaju  cijene svojih usluga. (tekst i foto: Vedran Ribarević)Pisane vijesti