Bajs: Pet rekordnih vikenda zaredom u turizmu

Slika /arhiva/090819-npk02.jpg
Ministar turizma Damir Bajs je izjavio danas u Starigradu da ovog trenutka znamo da se neće ostvariti katastrofične najave o velikom padu u turizmu.

Još prije mjesec i pol dana bilo je onih koji su predviđali pad i do 25 posto, da se kojim slučajem to dogodilo značilo bi da bismo dobili ispod šest milijardi eura, a onda bi to značilo i deset posto manje zaposlenih u turizmu, odnosno 25.000 ljudi. To se neće dogoditi, rekao je ministar Bajs.

Dodao je da je iza nas 70 posto turističke sezone, a 30 posto ispred nas. Stoga je zbrajanje i oduzimanje preuranjeno.

Ovih dana idemo s novim akcijama za posezonu, no kad je riječ o sadašnjem trenutku, možemo reći da imamo pet vikenda koji su rekordni po broju dolazaka, od čega su prva dva u mjesecu srpnju, a ostala tri u kolovozu, izjavio je ministar.

Kolovoz je u nekim segmentima zabilježio povećanje turističke djelatnosti u odnosu na lanjsku rekordnu godinu, a zadnjeg vikenda u Hrvatsku je ušlo 25 posto više putnika i 15 posto više vozila nego u istom razdoblju lani.

Ove godine u Hrvatsku je ušlo više od 29,4 milijuna vozila, odnosno 1,1 milijun vozila više nego lani, a to je vrlo važno jer u 90 posto slučajeva turisti u Hrvatsku dolaze osobnim automobilima, rekao je ministar Bajs i dodao da je turizam ono što jest, strateška grana hrvatskog gospodarstva, te da će turizam biti najkonkurentniji dio hrvatskog gospodarstva. (Hina)
 

Pisane vijesti