Austrijski turistički djelatnici na „putujućem kongresu“ plove Jadranom

Slika /arhiva/more-jadran-bd.jpg

Kongres strukovne udruge najvažnijih austrijskih putničkih agencija ÖRV (Österreichischer Reisebüro Verband), održat će se od 20. do 24. rujna 2012. godine na brodu FTI Berlin, kojim će ploviti 97 sudionika i obići Dubrovnik, Split i Korčulu.

Brod isplovljava iz Venecije 20. rujna 2012. godine, a kongres se održava pod radnim nazivom „Kulturerbe und Tourismus“, na kojem će pomoćnik direktora HTZ-a Milo Sršen sudionicima „putujućeg kongresa“ održati prezentaciju s temom „Kroatien - Zeitlose mediterrane Schönheit“, dok će im se u jednom dijelu putovanja pridružiti ministar turizma i predsjednik HTZ-a Veljko Ostojić.

Održavanje  jesenskog kongresa u Hrvatskoj vrijedno je priznanje hrvatskom turizmu i velika zahvala ÖRV-a Hrvatskoj za izuzetne rezultate u 2011.godini. Naime, austrijski turoperatori ostvarili su 18-postotno povećanje bookinga za  Hrvatsku i to je bio najbolji ostvareni rezultat među konkurentskim zemljama na Mediteranu.

U organizaciju kongresa su se uz Glavni ured Hrvatske turističke zajednice uključile i TZ Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te turističke zajednice Dubrovnika, Korčule i Splita, koje su organizirale dočeke dobrodošlice, razgledavanje gradova i posjete renomiranim ugostiteljskim objektima.

Među sudionicima kongresa je i predsjednik ÖRV-a dr. Peterleitner te predsjednici udruženja turoperatora Njemačke i Švicarske, koji će se ovim putem osobno uvjeriti zašto je Hrvatska takav turistički hit u zemljama iz kojih dolaze.Pisane vijesti