2. Turistički forum "Crikvenica za dušu i tijelo"

Slika /arhiva/14_t_forum-crikv1.jpg

U četvrtak, 25. rujna 2014. će se u Thalassotherapiji, medicinskoj ustanovi s bogatom tradicijom, održati 2. Turistički forum "Crikvenica za dušu i tijelo", posvećen zdravstvenome turizmu. Vrijednost foruma su i ove godine prepoznali uvaženi pokrovitelji, predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravlja, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica i "Jadran galenski laboratorij" d.d. Rijeka.

Osnovni ciljevi ovogodišnjega foruma su utvrđivanje stanja (ponuda zdravstvenog turizma na Rivijeri Crikvenica), tržišno pozicioniranje zdravstvenoga turizma kao selektivne vrste turizma, definiranje različitih pristupa, metoda i strategija za bolje povezivanje zdravstvenih institucija, objedinjavanje zdravstvene ponude i njezin plasman na tržište, prezentacija različitih segmenata zdravstvenog turizma te perspektiva Rivijere Crikvenica u kontekstu razvoja zdravstvenog turizma. Predavači na forumu su i ove godine stručnjaci iz područja medicine, turizma i gospodarstva. Očekuju nas brojne zanimljive i edukativne teme, kao što su: "Umrežavanjem i suradnjom do cilja: Hrvatska - zemlja zdravlja", "Zdravstvena industrija ili industrija zdravlja / od strategije do pametne specijalizacije", "Klima i mikroklima s turizmom pod ruku kroz 12 mjeseci u Crikvenici", "Ljekovito bilje na području Crikvenice i vinodolskog zaleđa", "Razvoj DMK specijaliziranih za ponudu zdravstvenog turizma" i mnoge druge.

Organizator 2. Turističkoga foruma "Crikvenica za dušu i tijelo" je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator Thalassotherapia Crikvenica.

Prvi je forum s temom "Crikvenica - rivijera zdravlja" TZG Crikvenice organizirala 2013. godine u suradnji s Thalassotherapijom Crikvenica. Time je prigodno obilježena 125. godišnjica turizma u Crikvenici, čiji je turistički razvoj započeo upravo zahvaljujući izvrsnim preduvjetima, poput iznimno povoljnog položaja, zdrave klime i mikroklime te prirodnih blagodati. Povod prvim organiziranim dolascima turista u Crikvenicu bio je uglavnom zdravstvenog karaktera, a crikvenička je rivijera među prvima u Hrvatskoj započela njegovati tradiciju zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam i danas ima istaknuto mjesto na Rivijeri Crikvenica, razvija se u skladu s destinacijom, trendovima u turizmu te zahtjevima i potrebama suvremenog čovjeka. Ugledni predavači su na lanjskome forumu, među ostalim, predstavili i brojne prednosti Crikvenice kao destinacije zdravstvenoga turizma, i to s medicinskoga i gospodarskoga gledišta.Najave