Novi turistički sadržaji oživljene povijesti - Legende u Plitvičkim dolinama

Protekli je vikend u karlovačkom kraju označio znatne promjene u turističkoj ponudi koja jse temelji na tzv. oživljenoj povijesti.

Kod Starog grada Drežnika, u Plitvičkim dolinama nedaleko Rakovice, oživjele su legende na području općine koja nastoji obogatiti turističku ponudu novim sadržajima.

Turističko povijesna manifestacija oživljenih legendi, prilagođena obiteljskim posjetiteljima, održana je kod kule Starog grada Drežnika iznad rijeke Korane.

Manifestacija 'oživljene povijesti' posjetiteljima je prikazana kroz ulogu Eugena Kvaternika koji je govorio o svojoj ulozi u povijesti Rakovice i o Rakovičkoj buni, a više stotina gostiju imalo je prigodu čuti i o tome zašto je rijeka Korana bila važna stanovnicima ovoga kraja.

Turistima iz desetak država, povijesne teme predstavilo je šest 'Serežana', pripadnika stanovite policije Plitvičkih dolina, koji su pojasnili svoju ulogu tijekom povijesti i u vremenima kad se nije ratovalo i kada su oni čuvali red i zakone tog doba.

Isto tako, bilo je riječi o ulozi Japoda u stvaranju legendi Plitvičkih dolina, od njihove uloge u razvoju ovoga kraja, do njihovih vještina u izradi nakita i ukrasnih predmeta.

Cijelo događanje obogatili su i članovi konjičkih klubova s šest konja koji su bili na raspolaganju svim posjetiteljima, što su omogućili Konjički klub Rakovica i Ranch Terra.

Najzad, bilo je tu i sadržaja za djecu, poput oslikavanja lica i raznih radionica, od gradnje suhozida i predstavljanja rezultata argeoloških istraživanja.

Turistička zajednica općine Rakovica darovala je sve obitelji dekicom na kojoj je otisnut logotip legendi Plitvičkih dolina.

© 2009 Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.