"Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode"

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom "Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode", u vrijednosti od 380 milijuna kuna.

U skladu s Operativnim programom "Konkurentnost i kohezija", prihvatljivi prijavitelji na natječaj su javne ustanove za upravljanje nacionalnim parkom i parkovima prirode čiji je osnivač Vlada Republike Hrvatske, a dopušteni partneri su im jedinice lokalne i regionalne samouprave, organizacije civilnog društva te uredi turističke zajednice, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Natječaj se vodi kao trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga do iskorištenja raspoloživih sredstava, s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 31. prosinca 2017. godine, dok je dostava pojedinih projektnih prijedloga dozvoljena najranije od 21. travnja 2016. u 12 sati, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sažetak natječaja, koji se pokreće izravnim slanjem cjelokupne dokumentacije unaprijed određenim prijaviteljima, dostupan je na stranicam Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Ministarstvo ističe kako su sredstva iz natječaja u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" namijenjena održivom korištenju prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode s ciljem doprinosa održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Provedbom projekata osigurat će se uspostava boljeg upravljanja, opremanje i razvoj sadržaja i proizvoda, a time i privlačnost zaštićenih područja od državnog značenja te ono najvažnije, povećanje broja posjetitelja. (Hina)

© 2009 Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.