HrvatskiIstra među top 10 turističkih odredišta

PULA, 27.2.2013.

Članovi Turističkog vijeća Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u 2012. godini te prošlogodišnju turističku sezonu ocijenili iznimno uspješnom. Po riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića najvažnija postignuća u prošloj godini ogledaju se u realizaciji 3,2 milijuna turističkih dolazaka i gotovo 22 milijuna turističkih noćenja. Istaknuo je i kako je Istra prošle godine dobila pet iznimno velikih priznanja, a svakako je najvažnije priznanje ADAC-a kao najpoželjnije auto destinacija za njemačke auto-goste.

"To je za Istarsku županije od iznimne važnosti jer su nam upravo njemački gosti najbrojniji, a to povjerenje postigli smo tri godine zaredom te povećali prednost u odnosu na druge poznate turističke regije u Europi", kazao je Ivošević novinarima po završetku sjednice Turističkog vijeća. Dodao je kako je Istra, osim ove nagrade, dobila još četiri važna međunarodna priznanja koja su sva Istarsku županiju uvrstila među top 10 destinacija za 2012. godinu.

Govoreći o pripremama za ovogodišnju sezonu Ivošević je kazao je kako će se nastaviti "s reputacijom brenda Istre" s obzirom da je istarski poluotok ove godine već osvojio dva nova velika priznanja i uvršten je među top 10 destinacija i za 2013. godinu te izabran kao druga najzvažnija maslinarska regija na svijetu. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno