HrvatskiPotpisan sporazum o suradnji u turizmu i gospodarstvu između Hrvatske i Crne Gore

ZAGREB, 19.2.2013.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potpisala je danas s crnogorskim ministrom vanjskih i europskih poslova Igorom Lukšićem sporazum o suradnji u turizmu i gospodarstvu, a potpisivanju su nazočili ministar turizma Veljko Ostojić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Hrvatska i Crna Gora su odlični susjedi s važnom odgovornošću ne samo za svoje bilateralne odnose već i za regiju, jer je Hrvatska na samom pragu ulaska u EU, a Crna Gora je jedina u susjedstvu koja pregovara o članstvu. Napredak Podgorice prema euroatlantskim integracijama, prema riječima ministrice Pusić je i hrvatski interes.

Potpredsjednik crnogorske vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Igor Lukšić zahvalio je Hrvatskoj na potpori u oba integracijska procesa, ukazujući na važnost skorog ulaska Hrvatske u Uniju i činjenice da je njegova zemlja jedina u regiji koja trenutno vodi pregovore o članstvu.

Crna Gora je počela pristupne pregovore s Bruxellesom krajem lipnja 2012. godine, rekao je Lukšić, dodavši kako to povećava odgovornost naših zemalja, jer važno je da se naši dobri odnosi pozitivno odraze na regiju.

Kalendar najava

Aktualno

www.evisitor.hr