HrvatskiNjemačkom Cosmopolitanu Istra je idealna ljetna ljubav

ZAGREB, 26.7.2012.

U aktualnom njemačkom izdanju prestižnog časopisa za žene, Cosmopolitanu, Susanne Pahler našu je turističku regiju Istru predstavila na neobičan način: nabrajanjem dvadeset razloga zbog kojih se vrijedi zaljubiti u Istru. Autorici je Istra ljepotica koja „budi osjećaje“, „tišinom govori mnogo toga“, a „njena romantika nije kičasta“.

U kratkim odlomcima o prirodnim ljepotama te o događanjima u Istri Pahler je na nezaboravno putovanje povela njemačko čitateljstvo časopisa čija je naklada više od 400 tisuća primjeraka i ima doseg od milijun i 400 tisuća čitatelja. Autorica hvali filmske festivale u Puli i Motovunu, plantažu maslina „Omajola's“, biciklističke staze umaške rivijere, romantične uličice Rovinja, gastro-specijalitete poput tartufa, pršuta, šparoga i vina, jedinstveni ambijent pulske Arene, ljepotu i očuvanost NP Brijuni, grad umjetnika Grožnjan, nezaboravan provod u porečkom klubu Byblos te još mnogo drugih atraktivnih turističkih sadržaja.

Najbolje je pak ostavljeno za kraj proputovanja Istrom: nakon ukusnog obroka i još boljeg pića na Kamenjaku skočila je u predivno plavo istarsko more, izazivajući u čitatelju samo jednu želju – da čim prije rezervira kartu za ovaj „divlji, netaknuti, suncem okupani poluotok“.

Kalendar najava

Aktualno