HrvatskiHTZ-ovi online tečajevi za turističke agente sve popularniji

ZAGREB, 17.7.2012.

Online tečajeve za upoznavanje s turističkim sadržajima i ponudom Hrvatske, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj od 2009. godine do danas završilo je nekoliko tisuća turističkih agenata. U želji da se unaprijedi prodaja hrvatskih destinacija, tečaj je prvotno osmišljen za španjolsko govorno područje te je bio jedan od prvih pet online tečajeva ovog tipa u Španjolskoj.

Zbog rastućeg interesa na drugim tržištima, ubrzo je preveden i na portugalski jezik, a u ožujku ove godine, sukladno razvoju i modernizaciji tehnologije, lansirana je nova, poboljšana inačica. Nova verzija HTZ-ovog online tečaja prevedena je i lansirana u Portugalu u svibnju ove godine, a na prijedlog španjolskih i portugalskih turoperatora, te zbog sve većeg interesa u Južnoj Americi, posebice u Brazilu iz kojeg raste broj dolazaka i noćenja u Hrvatskoj, tečaj je 14. lipnja 2012. započet i u Brazilu te se u kratko vrijeme upisalo više od 200 osoba.

 

Novi, moderni tečaj ponovno je predstavljen grupama turističkih agencija, obaviješteni su turoperatori i avio-kompanije, a upisalo se oko 1000 agenata, među kojima je njih 200-njak iz Portugala i isto toliko iz Brazila. Tečaj je danas dostupan svim turističkim profesionalcima na navedenim tržištima i besplatan je za korisnike. Također, u dogovorima s grupacijama agencija, online tečaj je dostupan i na intranet stranicama agencija koje ujedno predstavljaju više od 50% ukupnog broja agencija u Španjolskoj, a više informacija može se dobiti na Experto en Croacia.

Sudeći prema povratnim informacijama od agenata koji su završili tečaj, strukturom i sadržajem on savršeno odgovara potrebama njihovog posla, a polaznici su osobito zadovoljni kvalitetom video materijala, koji im, kažu, najviše pomažu u prodaji hrvatskih destinacija. Po završenom tečaju agenti dobivaju uokvirenu diplomu, dok se Brazilcima šalje njezina digitalna verzija.

Kalendar najava

Aktualno