HrvatskiHrvatska turistička ponuda i grad Zagreb predstavljeni u Rimu

ZAGREB, 3.7.2012.

Ispostava Hrvatske turističke zajednice u Rimu uspješno je završila seriju od pet prezentacija hrvatske turističke ponude na središnjim gradskim trgovima većih talijanskih gradova. Posljednja prezentacija održana je od 29. lipnja do 1. srpnja 2012. na jednom od najljepših rimskih trgova, Piazza San Lorenzo in Lucina a predstavljanju su svoju potporu dali Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, Tomislav Vidošević, veleposlanik RH u Rimu, Amelia Tomašević, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te Dragica Hadrović i Mirko Šikić iz Hrvatsko-talijanske udruge.

Štand Hrvatske turističke zajednice plijenio je pozornost građana Rima, brojnih posjetitelja iz ostalih talijanskih regija, ali i turista iz cijelog svijeta. Veliki interes pokazali su posjetitelji iz Velike Britanije, Španjolske, Njemačke, Turske te drugih zemalja, koji su nakon Rima nastavljali putovanje u Hrvatsku. Informacije o hrvatskoj turističkoj ponudi, osobito o dalmatinskim županijama, otocima, svjetionicima, Istri i Kvarneru, tražile sve generacijske skupine. Pripadnici mlađe generacije zanimali su se o događanjima, festivalima te mogućnostima aktivnog turizma u Hrvatskoj. 

Mnogi vjerni talijanski posjetitelji  Hrvatske ponovno su pohvalili ljepote naše zemlje kao i njenu gostoljubivost, netaknutu prirodu te raznolikost turističke ponude.

Kalendar najava

Aktualno