HrvatskiMinistar turizma sudjelovao na svečanom otvorenju Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju

VELI LOŠINJ, 21.6.2012.

Danas je u Velom Lošinju svečano otvoren Vitality Hotel Punta (4*) u čiju je obnovu i dokategorizaciju uloženo preko 12,5 milijuna eura. Ovo je treći hotel u ciklusu investicija ugovorenih 2007. godine s Europskom bankom za obnovu i razvoj, a čija je ukupna vrijednosti preko 80 milijuna eura. Cilj investicija je podizanje kvalitete objekata na razinu 4 zvjezdice, repozicioniranje sadržaja te razvoj temeljen na načelima održivosti, visoke kvalitete, poštovanja obilježja, ali i razvoja lokalne zajednice, te zadovoljavanja potražnje modernih gostiju.

„Zadovoljan sam što prisustvujem otvaranju jednog inovativnog proizvoda, što je i doprinos ukupnom hrvatskom turizmu. Precizno pozicioniranje hotela Punta i grupacije Jadranka prema logičnim komparativnim prednostima Lošinja preduvjet je za uspjeh. Rekonstrukciju hotela financirala je Hrvatska banka za obnovu razvoj te je i ovaj projekt dokaz dobro usmjerene kreditne linije za povećanje investicija za turizam. HBOR i Ministarstvo turizma nastavit će podupirati investicijske aktivnosti s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog turizma, stoga mi je drago što i sljedeće godine grupa Jadranka nastavlja sa investicijama. Fokus Ministarstva turizma je konkurentnost, a vjerujem da će ona ojačati promjenom zakona, kvalitetnijim pristupom financijama za investicije, te pomakom u komuniciranju s tržištem. Drago nam je što na Lošinju svjedočimo suradnji između privatnog sektora, turističke zajednice i Grada te im želim puno novih investicija u budućnosti.“, istaknuo je ministar turizma Veljko Ostojić na svečanom otvorenju hotela.

Predsjednik Uprave Jadranke d.d., Sanjin Šolić tom je prilikom izjavio "Svaki hotel unutar grupacije Lošinj Hotels & Villas nudi vrhunsku udobnost i besprijekornu uslugu, ali  i posebno osmišljen sadržaj. Jedinstvenost Velog Lošinja - ljekovitost prirode i 120 godina zdravstvenog turizma – vodili su nas da osmislimo hotel koji će nastaviti vrijednu turističku tradiciju na suvremen način."

Vitality Hotel Punta zagovara filozofiju odmora u skladu s netaknutom ljekovitom prirodom. Hotel pruža lepezu sadržaja koji omogućuju gostu revitalizaciju i postizanje sklada duha i tijela. Vrhunska udobnost smještaja u sobama i apartmanima, posebno osmišljen koncept programa Vitality Zone i wellnessa te bogata gastronomska ponuda tradicionalnih otočkih specijaliteta i cjelovitih jela, omogućit će gostu doživljaj jedne nove dimenzije odmora.

"Izuzetno smo sretni što smo uspješno realizirali i treću fazu investicijskog ciklusa unatoč zahtjevnim gospodarskim vremenima. Vrhunski standard usluge i sadržaja te filozofija sklada s jedinstvenom lošinjskom prirodom omogućuje da s Vitality Hotelom Punta pričamo istinsku priču otoka Lošinja i ponudimo nešto novo na Jadranu i Kvarneru." zaključio je predsjednik Uprave Jadranka hotela d.o.o., Damir Mlacović.

Kalendar najava

Aktualno