HrvatskiU Parizu predstavljeno posebno izdanje časopisa „Destination: Croatie“

ZAGREB, 19.6.2012.

Lipanjska izdanja dvaju najpopularnijih turističkih časopisa u Francuskoj, Geo i Destinations posvećena su Hrvatskoj

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice predstavilo je u utorak 12. lipnja 2012. godine, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu, izlazak posebnog izdanja časopisa „Destination: Croatie“, na čijih su 116 stranica obuhvaćene sve hrvatske regije, uz nakladu od 100.000 primjeraka.

Primanje za 80 uzvanika, otvorili su veleposlanik RH Mirko Galić, Marina Tomas-Billet, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj i Eric de Kermel, direktor turističkog tiska izdavačke kuće Milan Presse/Bayard Presse, koji izdaje publikaciju „Destinations“.

Suradnja s popularnim francuskim turističkim časopisom je projekt osmišljen i realiziran u Predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Parizu, kojemu su se pridružili i partneri poput turoperatora Visit Europe, Novasol, Sunsail i Arts et Vie, hotela Valamar, Croatia Airlines-a, Turističke zajednice grada Zagreba i Instituta Français.

Časopis „Destinations“ izdavačke kuće Milan Presse/Bayard Presse je trenutačno drugi najvažniji turistički časopis u Francuskoj, nakon magazina Géo, u kojemu je Hrvatska upravo prisutna u posebnom izdanju od 25 stranica, što znači da je u lipnju ove godine Hrvatska na naslovnici dvaju najvažnijih turističkih časopisa u Francuskoj.

„Destination: Croatie“ od 14. lipnja 2012. godine dostupan je na kioscima diljem Francuske i to tijekom tri ljetna mjeseca, a lipanjsko izdanje koncipirano je kao atraktivno predstavljanje raznolikosti hrvatskog turističkog proizvoda te ujedno najava važne kulturne manifestacije koja će se održati u jesen 2012.godine - Festival Hrvatske u Francuskoj „Croatie la voici“.

Kroz brojne teme opremljene nizom atraktivnih fotografija predstavljene su sve hrvatske regije, a jedan od značajnijih priloga je „La Croatie vue par un écrivain“ autorski članak Ivane Sajko te prilozi o kulturnoj baštini Dubrovnika, nacionalnim parkovima Hrvatske, Istri i njezinom „lifestyleu“, Zagrebu - trendy gradu, otocima Kvarnera, i na kraju prilog o hrvatskim umjetnicima koji će sudjelovati na Festivalu „Croatie la voici“.

Kalendar najava

Aktualno