HrvatskiKampovi u predsezoni s rastom i do 35 posto

ZAGREB, 12.6.2012.

Hrvatski kamping je od otvaranja kampova ove godine do kraja produljenog proteklog vikenda zabilježio porast noćenja od 30 od 35 posto u odnosu na isto prošlogodinje razdoblje, a pozitivan trend se u kampovima očekuje i u nastavku sezone, doznaje se iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

U spomenutom razdoblju od oko dva mjeseca u hrvatskih je 235 srednje-velikih i 284 malih kampova pod obiteljskim vodstvom ostvareno 1,65 milijuna noćenja ili nešto više od 10 posto ukupnog broja noćenja koji se godišnje ostvaruju u kammpovima.

Najviše su noćenja ostvarili Nijemci, Austrijanci i Slovenci, te potom Talijani i Nizozemci, što je uobičajena struktura gostiju u razdoblju prije glavne ljetne sezone, ističe direktor ureda KUH-a Adriano Palman.

Tako se pozitivan trend iz zadnjih godina u kampovima nastavlja i ove godine te kvalitetni kampovi ostvaruju iznad prosječni porast, neki i veći od 40 posto i to duž cijele obale, od Istre do Dalmacije.

I najave za samu glavnu sezonu su pozitivne te se pod pretpostavkom lijepog vremena očekuje isto lanjsko ostvarenje ili oko 15,2 milijuna noćenja u kampovima, a ako vrijeme posluži u posezoni brojke bi mogle biti i veće, naglašava Palman.

Ističe i da je KUH krajem proteklog tjedna izdao brošuru najboljih hrvatskih kampova "Best Croatia's Campsites" za slovensko tržište, jer su Slovenci drugi po važnosti u hrvatskim kampovima (sa 18 posto noćenja), odmah iza Nijemaca.

To je ujedno i prvi put da je na slovenskom jeziku izdana takva promocijska brošura u kojoj su uz brojne informacije navedeni i najnoviji podaci o kampovima, detaljni opisi, fotografije, GPS koordinate i ostalo.

Do sada se takva brošura izdavala na njemačkom, nizozemskom, talijanskom i engleskom jeziku. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno