HrvatskiOtvoren novi hotel u Termama Tuhelj

TUHELJSKE TOPLICE, 7.6.2012.

Predsjednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Danilo Tuerk otvorili su u četvrtak novi hotel u sklopu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama i pozdravili zajednički investicijski projekt vrijedan 12 milijuna eura.

"Ovaj projekt nosi jednu poruku, poruku optimizma koja nam je potrebna više nego ikad - da možemo ako imamo hrabrosti i znanja", kazao je šef hrvatske države.
Također je istaknuo da su Slovenija i Hrvatska partneri. "Zaista mislim da nema nijedne druge ekonomije u našem susjedstvu s kojom možemo ovako dobro raditi", dodao je Josipović i ocijenio da je gospodarska suradnja između dviju zemalja odlična, ali da može i mora biti još puno bolja.


Predsjednik Tuerk je kazao da Hrvatska i Slovenija trebaju "velike projekte i uspjehe", ali da ovu investiciju vidi i kao simbol suradnje dviju susjednih država.

"Između Slovenije i Hrvatske se gradi povjerenje, a to je povjerenje vrlo važno za našu buduću suradnju. Ovaj objekt je odraz povjerenja i učinimo sve da to međusobno povjerenje i dalje gradimo i u tom duhu riješimo preostale probleme", rekao je slovenski predsjednik.

Otvaranju hotela nazočio je i ministar turizma Veljko Ostojić koji je rekao da je pitanje konkurentnosti hrvatskog turizam u fokusu ove vlade jer je povećanje konkurentnosti uvjet za privlačenje investicija.

Novim hotelom "Well", koji ima 126 soba i novi kongresni centar kapaciteta 450 ljudi, Terme Tuhelj, koje su u vlasništvu Termi Olimia iz slovenskog Podčetrtka, postale su najveći kontinentalni turistički centar u Hrvatskoj. Kamen temeljac za hotel prije godinu dana položili su upravu Josipović i Tuerk. (tekst i foto: Hina)

Kalendar najava

Aktualno