HrvatskiSvečano otvoren Srijem Visitor Centar u Iloku

ILOK, 1.6.2012.

Grad Ilok je projektom “Srijem Visitor Center”, financiranom iz predpristupnog fonda IPA IIIc Poslovna infrastruktura, obnovio Kuriju Brnjaković - baroknu građevinu plemenitaške obitelji Brnjaković, koja datira s kraja 17. stoljeća - za potrebe višenamjenskog Centra za posjetitelje.

Projekt je ukupno vrijedan 475.497,18 € od čega je EU sudjelovala s 75, a grad Ilok s 25 posto. Partneri u projektu su Turistička zajednica grada Iloka, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije te Vinski klaster Srijem.

Cilj projekta je dodatno unaprijediti razvoj turizma, vinarstva i vinogradarstva na području Srijema i Vukovarsko-srijemske županije. Među ostalim sadržajima, u impresivnoj Kuriji obitelji Brnjaković djelovat će i Vinski klaster Srijem koji će biti u još boljoj mogućnosti posjetiteljima Centra ispričati legendarnu priču o tramincu, omiljenom vinu posluženom i na dvoru britanske kraljice Elizabete II.

Centar za posjetitelje, površine 1000 četvornih metara u sklopu Kurije Brnjaković, sastojat će se od: prostora za posjetitelje u kojem će se moći dobiti lokalne turističke informacije, suvenirnica i izložbeni prostor; prostora za obrazovanje i osposobljavanje s prostorom za održavanje seminara; vinoteke Vinskog klastera Srijem čiji je glavni cilj jačanje tog poljoprivredno-turističkog sektora i brendiranje vina.

Centar za posjetitelje će tijekom cijele godine pružati usluge informiranja o lokalnim znamenitostima, a posjetiteljima će se, osim razgledavanja izložbenog prostora, ponuditi i različiti oblici obrazovnih aktivnosti, za pojedinačne posjetitelje, organizirane skupine kao i za turističke agencije.

Centar će pridonijeti povećanju broja turističkih posjetitelja te tako unaprijediti cjelokupnu promociju grada Iloka, Vukovarsko-srijemske županije, a u konačnici i Hrvatske.

Kalendar najava

Aktualno