HrvatskiHotelijeri i ZAMP HDS dogovorili popust na naknade za glazbu

ZAGREB, 22.5.2012.

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i ZAMP Služba Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za ovu su godinu dogovorili dodatni popust od 15 posto na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata, izvijestili su danas iz UPUHH-a i HDS-a. Popust je rezultat aktivnog pregovaranja, odnosi se na ovu godinu, dok će za nove modele obračuna te naknade za iduću godinu dodatno pregovarati, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Ističe se i da novo ispregovarani uvjeti predstavljaju početak, zajednički interes i volju za postizanje novog modela naknade, uz suradnju obje strane. UPUHH bi tako trebao utjecati na podizanje razine svijesti svojih članica o važnosti poštivanja autorskih i srodnih prava, dok će HDS ZAMP voditi računa o specifičnostima hotelijerske djelatnosti te gospodarskom okviru u kojem hotelijeri posluju.

Uspostavit će i zajedničko medijacijsko tijelo, u koje će svaka strana imenovati po dva člana, a koje će rješavati pojedinačne prigovore korisnika-člana udruženja koji svoj problem ne uspije riješiti izravno s HDS ZAMP-om, stoji u priopćenju. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno