HrvatskiJavier Blanco: Lošinj prati globalne svjetske turističke trendove

LOŠINJ, 14.5.2012.

Direktor Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za pridružene članice Javier Blanco, za vrijeme svog posjeta Hrvatskoj od 7. do 10. svibnja 2012. godine, posjetio je i Lošinj. U Malom Lošinju susreo se s gradonačelnikom Garijem Cappellijem i zamjenicom gradonačelnika Anom Kučić, predstavnicima gradskih vlasti, direktoricom Turističke zajednice Đurđicom Šimičić, te s lošinjskim gospodarstvenicima, te obišao i Veli Lošinj, Osor, Nerezine i otok Susak.

Projekt održivog razvoja turizma Malog Lošinja, koji je izradio Institut za turizam, gostu je predstavila Neda Telišman-Košuta. Direktor Blanco se osvrnuo na globalne trendove, ističući kako sve češće primjećujemo individualiziranje usluga u ponudi, uz jačanje aktivne potrage za novim gostom, koji raspolaže brojnim mogućnostima usporedbe ponuda različitih destinacija.

Važno je znati da se gost mijenja, a samim time mora se mijenjati i ponuda, pa destinacija koja živi kvalitetan turizam ima mogućnost unapređenja cjelokupnog područja, rekao je Javier Blanco, istaknuvši kako UNWTO predviđa porast broja dolazaka u svijetu iz godine u godinu od 3 posto, do 2030. godine.

Lošinj ima veliki potencijal, zaista je istinski raj u kojem se priroda, voda, svjetlo, vitalnost i pozitivna energija te kvalitetan pristup turizmu osjete na svakom koraku, zaključio je Blanco, pohvalivši i predstavljeni program održivog razvoja turizma, kojim Lošinj ulazi u novu fazu razvoja uključivanjem elemenata održivog razvoja turizma, što je izuzetno zahtjevno.

Kalendar najava

Aktualno