HrvatskiPredsjednik UHPA-e B. Žgomba kandidat za poziciju čelnog čovjeka ECTAA-e

ZAGREB, 8.5.2012.

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba kandidat je za preuzimanje čelne pozicije Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA), što je prvi put da je neka osoba iz hrvatskog turizma kandidat za tu funkciju i prvi put iz zemlje koja još nije članica EU-a.

Izvijestivši danas o toj kandidaturi iz UHPA-e dodaju da će se o izboru novog predsjednika i četiri potpredsjednika ECTAA-e odlučivati krajem svibnja u Poljskoj u Krakowu na izbornoj skupštini tog najvećeg europskog udruženja putničkih agencija.

Udruženje ECTAA (European Travel Agents & Tour Operators Association) prošle je godine obilježilo 50 godina od osnivanja od kada se aktivno bavi rješavanjem problematike i promocijom poslovanja turističkih agencija i touroperatora.

U njenom su članstvu udruge iz 31 zemlje, među kojima i UHPA iz Hrvatske koja je članica od 2000. godine. Sve te udruge u svom članstvu imaju ukupno oko 77 tisuća turističkih agencija diljem Europe.

Hrvatski odnosno tri predstavnika UHPA-e u tijela ECTAA-e izabrana su i 2010. na njihovom polugodišnjem sastanku u Pragu, i to Boris Žgomba u radnu grupu za receptivu, Vesna Prichard Scholz u komisiju za destinacijska pitanja i održivost te Željko Trezner u komisiju za pravna i pitanja zaštite potrošača.

Te je godine najvaljeno i da će prema pravilima ECTAA-e nakon predstavnice Bugarske, Irene Gueorguieve koja je 2010. preuzela predsjedništvo ECTAA-e, 2012. to predsjedništvo preuzeti predstavnik Hrvatske.

Dobru suradnju ECTAA-e sa Hrvatskom potvrđuje i činjenica što je to europsko udruženja Hrvatsku proglasilo preporučenom destinacijom za 2011./2012. promovirajući je kod svih svojih članica. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno