HrvatskiDubrovačko-neretvanska županija turistički rekordno

DUBROVNIK, 5.5.2012.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od početka godine do kraja travnja registirano je 101.735 turističkih dolazaka i ostvareno 311.435 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto, a u noćenjima od 15 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine. Od toga je u hotelskom smještaju ostvareno 262.667 noćenja, što je porast od 14 posto.

Po podacima iz županijske turističke zajednice, domaći turisti ostvarili su 13 posto više noćenja, a inozemni 15 posto više nego prošle godine. Najviše je bilo domaćih gostiju potom Francuza, Britanaca, Nijemaca, gostiju iz BiH, Japana, SAD-a, Turske i drugih.

U travnju je u turističkim odredištima Dubrovačko-neretvanske županije zabilježeno 65.477 dolazaka turista i 208.709 noćenja, što je 10 posto više dolazaka, odnosno 14 posto više noćenja nego u travnju prošle godine.

U Dubrovnik je danas uplovilo sedam brodova na kružnim putovanjima s kojima je doputovalo više od 11 tisuća putnika, što je i najviše u jednom danu u ovoj godini. Dva broda usidrena su ispred povijesne jezgre, a pet u Gružu. Velik broj turista izazvao je i velike gužve u prometu, osobito oko povijesne jezgre grada. Za sutra je najavljen dolazak još četiri kruzera s oko šest tisuća putnika. (Hina)
 

Kalendar najava

Aktualno