HrvatskiPoslovna radionica za talijanske turističke agente i generalna skupština Udruženja FIAVET

NOVI VINODOLSKI, 3.5.2012.

Udruga talijanskih putničkih agencija FIAVET jučer je u Novom Vinodolskom započela svoj 4-dnevni program boravka na Kvarneru i Istri. Program za 220 predstavnika talijanskih putničkih agencija će obuhvatiti inspekcijsko putovanje s ciljem upoznavanja turističke ponude Kvarnera i Istre, poslovnu radionicu Buy Croatia, seminar pod nazivom „Partnerstvo Italije i Hrvatske“ te Generalnu skupštinu FIAVET-a.

Dobrodošlicu je jučer talijanskim gostima, u hotelu „Novi Spa&Resort“, zaželio Niko Bulić, v.d. direktora Hrvatske turističke zajednice te zahvalio na izboru Hrvatske kao mjestu održavanja 50. Generalne Skupštine FIAVET-a. Nadamo se da će zahvaljujući ovom susretu porasti i interes za buduću međusobnu suradnju. Naš cilj je promocija turizma i pored globalne krize nastavili smo ulagati u turizam i stvarati kvalitetnu ponudu postižući odlične rezultate. Italija predstavlja treće tržište s 1,150.000 dolazaka i 5,000.000 noćenja, a Talijani su naši tradicionalni gosti i više nego dobrodošli, istaknuo je Bulić. 

Nazočnima su se pozdravnim govorom obratili i Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Giovannoni Fortunato, predsjednik FIAVET-a, Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, te Dario Matošević, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu. 

Poslovna radionica, čije održavanje ima za cilj povećanje obuhvata Hrvatske u programima talijanskih partnera na rasporedu je 3. svibnja u 'Novi Spa&Resort', a prethodit će joj predstavljanje projekta EOS CODE pod nazivom „Održivost okoliša: Unapređenje održivog poslovanja tvrtki“. 

Partneri s talijanskog tržišta pozvani su na radni sastanak u Hrvatsku, kako bi se upoznali s odredištem i doživjeli turističke proizvode i kvalitetu ponude te se susreli s dobavljačima usluga (operatori smještaja, incoming agencije, specijalisti za proizvode, itd.) te pregovarali o kupnji usluga i/li paketa. Pravo na sudjelovanje imaju hrvatski turoperatori i putničke agencije, strukovne udruge iz turizma, prijevozne kompanije: brodske, željezničke, cestovne i avio (zračne), društva rent a car-a s podružnicama, hotelske tvrtke sa 3-4-5 zvjezdica, mali obiteljski hoteli i privatni smještaj te kampovi i turistička naselja. 

Pored Novog Vinodolskog, u okviru inspekcijskog putovanja predstavnici talijanskih putničkih agencija upoznat će se turističkom ponudom i atrakcijama otoka Raba, Crikvenice, Vrbnika, otoka Krka, Opatije te Poreča i okolice.

U petak, 4. svibnja 2012. godine, na otoku Krku, uoči održavanja Generalne skupštine udruženja FIAVET, u hotelu „Corinthia“, Baška, bit će održan seminar pod nazivom „Partnerstvo Italije i Hrvatske“, kojem će prisustvovati agenti udruženja FIAVET, tijekom kojeg će predstavnici HTZ-a i TZ Kvarnera imati priliku prezentirati turističku ponudu Hrvatske i Kvarnera.

Uz to, udruženje FIAVET je omogućilo postavljanje komercijalnih programa gospodarskih subjekata s područja Kvarnera i Istre na web portal Fiavet Servizi / Amadeus.

Hrvatska turistička zajednica, nositelj je organizacije ovog važnog projekta kojeg je realizirala u suradnji s Turističkim zajednicama Kvarnera i Istre.

Kalendar najava

Aktualno