HrvatskiDodjela nagrada u akciji „VOLIM HRVATSKU“ o temi „Djeca - čuvari prirode“

BJELOVAR, 24.4.2012.

Hrvatska turistička zajednica dodijelit će u okviru ekološko-edukativne akcije  „VOLIM HRVATSKU“ nagrade za najuspješniji likovni i literarni rad djece osnovnih škola i dječjih vrtića s temom „Djeca čuvari prirode“. Svečanost dodjela nagrada održat će se 24. travnja 2012. godine u hotelu Central u Bjelovaru. Nakon svečane dodjele za nagrađene i sve nazočne planiran je cjelodnevni program koji će uključivati prigodan zabavno-glazbeni program, degustaciju autohtonih proizvoda bjelovarskog kraja te razgled Bjelovara kočijom ili pješice. 

Glavni ured HTZ-a, u suradnji sa sustavom turističkih zajednica županija i Turističkom zajednicom Grada Zagreba, uz znanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, u svim dječjim vrtićima i osnovnim školama u Republici Hrvatskoj raspisao je 2. siječnja 2012. godine, u okviru projekta Volim Hrvatsku 2012., interni natječaj za najbolje dječje i učeničke radove s temom „Djeca - čuvari prirode“. Dječji vrtići i osnovne škole dostavili su radove turističkim zajednicama županija i TZ Grada Zagreba do 9. ožujka 2012. godine, a oni su prvonagrađene radove za svoje područje dostavili Glavnom uredu HTZ-a do 23. ožujka 2012. godine. U zadanom roku pristigao je 21 literarni i 21 likovni rad učenika osnovnih škola te 21 likovni rad vrtićke djece.

„VOLIM HRVATSKU“ je ekološko-edukativni projekt ujedno i dio trajnih aktivnosti Glavnog ureda HTZ-a kojim se sve subjekte u sustavu mobilizira na uređenje i oplemenjivanje turističkog prostora/destinacija i okoliša, poboljšanje raznovrsnosti i kvalitete pojedinih elemenata i ukupne ponude turističkih destinacija, poticanje razvoja novih proizvoda u različitim segmentima turističke ponude, unapređenje elemenata i kvalitete turističkog proizvoda/ponude, poticanje razvoja turističkih inicijativa i proizvoda na netradicionalnim i nerazvijenim turističkim područjima, poticanje novih kulturno-turističkih inicijativa i događanja temeljenih na tradicijskoj, povijesnoj i kulturnoj baštini, poticanje unapređivanja djelovanja i turističke infrastrukture turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima, podizanje razine gostoljubivosti i stvaranje klime dobrodošlice te razvoj svijesti o značaju turizma za podizanje ukupne kvalitete življenja.
 

Kalendar najava

Aktualno