HrvatskiPrvi mjesečni sastanak koordinatora za savjetovanje

ZAGREB, 13.4.2012.

Nakon završenog programa izobrazbe i treninga za koordinatore savjetovanja, u sklopu IPA 2009 projekta Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije, jedna od najvažnijih preporuka odnosila se na nastavak koordinacije i daljnjeg umrežavanja imenovanih koordinatora savjetovanja u tijelima državne uprave i uredima Vlade.

Izobrazba koordinatora savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, održana je u tri modula (30. siječnja, 20. veljače i 5. ožujka 2012. godine), poslije čega je dogovorena uspostava mreže koordinatora za savjetovanje, koji će se sastajati jednom mjesečno. Ovi sastanci, osim nastavka obrazovanja u ovom području, imaju znatnu ulogu u razmjeni iskustava i primjera dobre prakse.

Prvi takav sastanak održan je 13. travnja 2012. u organizaciji Ministarstva turizma i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, na kojem je prisustvovalo dvadesetak osoba iz tijela državne uprave i ureda Vlade Republike Hrvatske (prezentacija).

Prisutnima se uvodno obratila Božica Lapić, pomoćnica ministra turizma, izrazivši dobrodošlicu koordinatorima savjetovanja, uz isticanje važnosti kvalitetne komunikacije sa zainteresiranom javnošću prilikom donošenja propisa za njihovu kasniju kvalitetnu primjenu. Dogovorene su daljnje aktivnosti oko razvoja mrežnih pod stranica o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, ali i oko izrade izvještaja o provedenim savjetovanjima u 2011. godini.

Sudionici sastanka upoznali su se i s novim provedbenim aktivnostima u Akcijskom planu Partnerstva za otvorenu vlast, usvojenog 5. travnja 2012. godine, a koje se izravno odnose na provedbu Kodeksa sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.

Kalendar najava

Aktualno