HrvatskiBriga o gostu

U razdoblju  2009. i početkom 2010. British Council je provodio projekt pod nazivom Skills@Work u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje, Ministarstvom turizma i Hrvatskom udrugom poslodavaca. Projekt se bavio izradom priručnika pod nazivom  „Briga o gostu - u sektoru turizma  i ugostiteljstva“ namijenjenog nastavnicima u srednjim strukovnim školama za rad s učenicima. Do ovog priručnika nije postojao materijal koji je bio na raspolaganju nastavnicima te se nakon izrade nastavilo i s održavanjem programa usavršavanja za nastavnike.

2010. i 2011. British Council nastavlja s projektom, sada pod nazivom Skills for Employability, te se dodatno dorađuje novi priručnik Briga o gostu, no ovaj je put namijenjen zaposlenicima i sezonskim radnicima. Naime, ciljane skupine su zaposlenici tvrtki u ugostiteljstvu i turizmu, turističkih zajednica, sezonski radnici u uslužnim djelatnostima (turizam, ugostiteljstvo) s naglaskom na stalne sezonce.

Osim izrade priručnika, projekt je proveo i trening trenera koji ce u budućnosti održavati radionice na navedenu temu.

Zahvaljujemo Ministarstvu turizma, posebno gospodinu Muji, državnom tajniku te gospođi Natali Komen Bujas iz Hrvatske udruge poslodavaca na pomoći i podršci.

Također, zahvaljujemo i autoricama priručnika, gospođi Sanji Barezi, gospođi Mariji Kalinić i gospođi Ameliji Tomašević.

Ovdje se nalazi i novi priručnik – nadamo se da ce vam se svidjeti i da ce vam biti od koristi!

S obzirom da je glavni cilj podizanje razine znanja i vještina u području brige o gostu, nadamo se da ce svakome tko radi upravo u sektoru turizma i ugostiteljstva, ovaj priručnik predstavljati zanimljivi izvor znanja i savjeta.

Ugodan rad!

Maja Mandekić, Voditeljica projekta
maja.mandekic@britishcouncil.hr

Kalendar najava

Aktualno