HrvatskiHrvatska turistička zajednica
   \\  Potpore i krediti  \\  HTZ

HTZ

Hrvatska turistička zajednica će i u 2014. godini dodjeljivati bespovratna sredstva putem programa potpora s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranje prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini, te obogaćivanja ponude u pred i posezoni. Projekti, inicijative i događanja kojima će se odobriti potpora odabrat će se sukladno razrađenim kriterijima, dok će odluku o izboru i visini potpora donijeti Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na prijedlog sukladnog Povjerenstva.

Programi u 2014. godini:

  • Potpore događanjima,
  • Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima,
  • Potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima,
  • Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima za turističke projekte za koje koriste sredstva ili će aplicirati za korištenje sredstava iz fondova Europske unije.

15. 4. 2014.
Odluke o dodjeli potpora HTZ-a

Turističko vijeće je usvojilo prijedlog Povjerenstva za potpore događanjima te je odlučeno da se odobre potpore za sljedeća TOP događanja: Red Bull Air Race utrka upravo održana u Rovinju; Ultra Europe Music Festival, Split; Croatia Harley Days, Biograd na Moru, ATP Croatia Open Umag, Dimensions & Outlook događanja u Puli, INmusic festival, Zagreb; Fresh Island Festival u Novalji; Riječki karneval; varaždinski Špancirfest i Rabska fjera. Riječ je o zabavnim i sportskim događanjima međunarodne važnosti koji komuniciraju pozitivne doživljaje, pridonose ukupnom jačanju snage brenda hrvatskog turizma te pružaju motiv za dolazak turista, a po prvi put su izdvojena TOP događanja. Ukupan iznos namijenjen za ovu svrhu je 4,75 milijuna kuna, od kojih je 3,5 milijuna osigurano iz Državnog proračuna.

Osim toga, Turističko vijeće prihvatilo je i prijedlog Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima te odobrilo potporu u ukupnom iznosu od pet milijuna kuna za 49 projekata iz 18 županija. Cilj ovih potpora je poboljšanje i proširivanje ukupne ponude destinacija, a riječ je o sredstvima koja se uplaćuju na poseban račun HTZ-a u iznosu od 2,5 posto sredstava boravišne pristojbe te su namijenjena sufinanciranju projekata i programa za razvoj i unapređenje turističke infrastrukture, projekata i programa razvoja novih turističkih proizvoda i unapređivanje turističke ponude destinacije na turistički nerazvijenim područjima Hrvatske. Programom rada izdvojen je iznos od milijun i pol kuna za potporu velikim regionalnim projektima uspostavljanja međunarodnih zračnih linija u kontinentalnim zračnim lukama s niskim prometnim intenzitetom u funkciji razvoja međunarodno prepoznatljivih i traženih turističkih proizvoda na turistički nerazvijenim područjima. Vijeće je taj iznos odobrilo projektu uspostavljanja međunarodne zračne linije Osijek-London-Osijek, koji je kandidirala Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Info: potpore@htz.hr

 

>>ARHIVA

 

Kalendar najava