HrvatskiEdukativne radionice „Kvarner Family 2012“

OPATIJA, 24.1.2012.

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama-članicama, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Policijskom upravom Primorsko-goranskom, Obrtničkom komorom PGŽ, Uredom državne uprave PGŽ te hotelskim kućama s područja Kvarnera i tvrtkom „Multilink“ Rijeka u razdoblju siječanj-svibanj 2012. godine organizira niz edukativnih radionica „Kvarner Family 2012“ namijenjenih vlasnicima ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu. Pohađanje radionica je besplatno, a svaki sudionik edukacije dobit će potvrdu o pohađanju edukacije „Kvarner Family“. Obiteljski smještaj sa svojih 95.400 stalnih postelja čini 54 posto ukupnih smještajnih kapaciteta na prostoru Kvarnera. 

„Kvarner Family“ naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama.

Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru. Trenutno oznaku kvalitete nose smještajni objekti u vlasništvu više od 150 pružatelja smještaja u domaćinstvima s područja Kvarnera.

Osnovni kriteriji projekta su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s oznakama „Kvarner Family“ žele učiniti tržišno prepoznatljivim, a za razinu kvalitete jamče županijska i lokalne turističke zajednice u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima.  

Jedan od važnijih kriterija koje trebaju zadovoljiti nositelji kvalitete „KVARNER FAMILY“ je i redovito usavršavanje i stalna edukacija.

Kalendar najava

Aktualno