HrvatskiDubrovnik najbolje turističko mjesto jugoistočne Europe

BEOGRAD, 27.4.2011.

Grad Dubrovnik u srijedu je, u sklopu turističke akcije "Birajmo najuspješnije u turizmu jugoistočne Europe 2010'' Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN international, na svečanosti u Beogradu proglašen najboljim turističkim mjestom jugoistočne Europe.

U sklopu natjecanja koje je obuhvatilo trinaest zemalja, za najbolju turističku destinaciju jugoistočne Europe proglašena je Turska, za šampiona sportskog turizma Športni turizam Portorož, a kulturnog turizma Turistička organizacija Herceg Novi.

Kako je objavljeno na portalu SACEN-a, kako bi dodijelila to ugledno strukovno priznanje, međunarodna turistička patrola te organizacije obišla je Tursku, Rumunjsku, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crna Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Cipar, Tunis, Maltu i Grčku.

Na kraju posjeta u svakoj državi su održane tiskovne konferencije s ocjenama i dojmovima ljetne i zimske turističke sezone 2010. godine, a najbolje je jednoglasno izabrao međunarodni stručni žiri.

SACEN već 20 godina prati ostvarenu kvalitetu u ugostiteljsko-turističkoj ponudi jugoistočne Europe i dodjeljuje priznanje najuspješnijima u 15 kategorija iz 13 zemalja regije jugoistočne Europe.

Među ostalim priznanjima, za osobu godine u turističkom obrazovanju jugoistočne Europe proglašen je prof. dr. Miroslav Dragičević iz zagrebačkog Horwath Consultinga, dok je za osobu turizma jugoistočne Europe proglašen predsjednik Gospodarske komore Beograda Milan Janković.

Svečanost dodjele priznanja ''Zlatno turističko srce'' održana je u beogradskom hotelu "Kontinental", a nakon proglašenja pobjednika priređena je degustacija nacionalnih specijaliteta i vina zemalja iz regije. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno