Hrvatski„Advent u Vinkovcima" počeo paljenjem prve adventske svijeće

VINKOVCI, 2.12.2017.

Paljenjem prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu oko fontane u središnjem vinkovačkom parku, u subotu navečer počeo je „Advent u Vinkovcima“ u sklopu kojega će Vinkovčani i njihovi gosti do 7. siječnja nizom priredbi i zabavnih sadržaja obilježiti predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.

Prvu svijeću upalila je Marija Krešić, jedna od pet sestara u obitelji Krešić iz župe sv. Vinka Palottija čiji su vjernici u velikom broju, procesijom i adventskim napjevima, uveličali obilježavanje početka došašća.

Uz klizalište su postavljene kućice u kojima se svojom ponudom predstavljaju vinkovački ugostitelji, dok je za najmlađe najatraktivniji luna-park s gusarskim brodom, autićima, vlakićem i drugim sadržajima.

U sklopu ovogodišnjeg adventa, u Vinkovcima će se do 7. siječnja održati 40 raznih događaja i 20 koncerata s više od 700 sudionika, dok će 23. prosinca nastupiti veliki zbor s ukupno 200 pjevača, sastavljen i uvježban posebno za ovu priliku.

Direktorica tvrtke Promo Cibalae Mirjam Jukić, koja je organizator adventa u Vinkovcima, istaknula je kako je ove godine klizalište na Trgu bana Josipa Šokčevića veće za 100 četvornih metara, a veliki adventski vijenac prvi je put postavljen oko gradske fontane.

Kalendar najava

Aktualno