HrvatskiDHT: Dodijeljen prvi dio godišnjih nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore

MALI LOŠINJ, 25.10.2017.

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma te nadodao: „Ovaj skup je također prilika da nagradimo one koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama. Čestitam svima nagrađenima, zahvaljujem vam na ustrajnom i predanom radu te doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči.“

Drugi dio nagrada dodijelit će se u četvrtak 26. listopada, za 10 najboljih u turizmu u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo te za osobu godine.

Osim toga, sudionike Dana hrvatskog turizma tijekom sutrašnjeg dana također očekuju brojna predavanja, radionice i okrugli stolovi. U glavnom dijelu programa drugog dana manifestacije tako će se održati okrugli stol s temom izgradnje nacionalnih turističkih brandova „Turističke destinacije - upravljanje, marketing i brendiranje“, na kojem će sudjelovati stručnjaci iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije i Hrvatske.

Također, uslijedit će i predavanje s temom „Održivi turizam za održivi razvoj destinacije“ kao jedan od temeljnih principa omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja turizma. Osim toga, održat će se već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na kojem će se raspravljati o aktualnim temama i izazovima s kojima se suočava turistički sustav.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već desetu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Mali Lošinj koji ove godine obilježavaju 130 godina turizma te Jadranka Grupe koja ove godine obilježava 70 godina poslovanja.

Kalendar najava

Aktualno