HrvatskiDHT: Nagrade za tri najbolja turistička razvojna projekta učenicima srednjih strukovnih i umjetničkih škola

MALI LOŠINJ, 25.10.2017.

Na večerašnjoj svečanosti, u okviru Dana hrvatskog turizma u Malom Lošinju, dodijeljene su nagrade za tri najbolja projekta srednjim strukovnim i umjetničkim školama prijavljenima na javni poziv Ministarstva turizma u cilju jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2017. godine.

Ove godine Povjerenstvo za odabir najbolja tri projekta srednjih strukovnih i umjetničkih škola u 2017. godini izdvojilo je ove projekte kao najbolje:

  • Split -Turističko ugostiteljska škola Split/ Škola likovnih umjetnosti, Split: „The Art of Chocolate …“ (hrvatski ; engleski)
  • Osijek - Strojarsko tehnička škola, Osijek: „Pronađi me“ (hrvatski ; engleski)
  • Vinkovci - Srednja strukovna škola Vinkovci/ Drvodjelska tehnička škola Vinkovci: „Meeting Point Sopot“ (hrvatski engleski)

Ministarstvo turizma ovaj javni poziv, kao jedan od od niza programa, provodi od 2009. godine te je ove godine odobrilo oko 400.000 kuna za 15 projekata učenika srednjih strukovnih i umjetničkih škola.

Javnim pozivom za izradu projekata u turizmu i za turizam želi se utjecati na jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala učenika srednjih strukovnih škola.

Novac iz ovih potpora namijenjen je srednjim strukovnim i umjetničkim školama za projekte kreiranja novih turističkih proizvoda i unapređenja procesa upravljanja destinacijom u suradnji s drugim obrazovnim sektorima i privatnim sektorom.

Kalendar najava

Aktualno