HrvatskiNa Automotodromu Grobnik zaključeno Svjetsko prvenstvo motora s prikolicama

RIJEKA, 10.9.2017.

Ministar Cappelli otvorio je na riječkom automotodromu Grobnik završnu utrku 13. Svjetskog prvenstva motora s prikolicama i prvenstva Alpe Adria- FIM Sidecar World Championship 2017. i Alpe Adria Championship.

Ovo natjecanje u organizaciji Motokluba „Kvarner“ i Automotodroma Grobnik d.o.o., na jednom mjestu okuplja dvjestotinjak motociklista iz dvadesetak zemalja svijeta, a ove godine bilježi odličnu posjećenost i rezultate.

Ovogodišnji naslov Svjetskih prvaka motociklističke „formule 1“ – popularnih „prikolica“ponijeli su braća Ben i Thomas Birchall, Finci koji su istu pobjedu slavili i prošle godine.

Ministar Cappelli izjavio je da je zadovoljan organizacijom cjelokupnog turnira u kojem vidi i veliki turistički potencijal te nadodao:  „Cilj našeg turizma jest pružiti raznovrsnost te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju s brojnim i raznolikim ponudama tijekom čitave godine. Ovakve velike manifestacije imaju zaista veliku promotivnu vrijednost za čitav hrvatski turizam. Upravo kroz njih hrvatski turizam može postati cjelogodišnja destinacija, ali i konkurentnija destinacija budući da predstavlja dodatan motiv za odabir Hrvatske.“

Kalendar najava

Aktualno