HrvatskiSedma kulinarska manifestacija „Chtef - zagorski chef"

STUBIČKE TOPLICE, 27.10.2017.

Kulinarska manifestacija „Chtef“ Zagorski chef, sedmo po redu natjecanje zagorskih kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica pripremljenih na inovativan i maštovit način, koju Krapinsko-zagorska županija organizira u cilju promocije tradicionalnih zagorskih namirnica, očuvanju njihove autohtonosti i predstavljanju najboljeg od gastronomije što Zagorje kao vodeća destinacija hrvatskog kontinentalnog turizma pruža.

U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled, miris, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela. Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.

Ova je kulinarska manifestacija ujedno i mjesto na kojem se okupljaju i predstavljaju i ostali vrijedni zagorski brendovi poput tradicionalnih Babičinih kolača, nezaobilaznih štrukli, zagorskog purana, bagremovog meda, vrsnih vina...

Kalendar najava

Aktualno