HrvatskiPredstavljen turistički projekt VICTour – Virtual and cultural tourism

VUKOVAR, 29.8.2017.

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije u utorak je, u Palači Srijem, održana Kick off konferencija turističkog projekta VICTour – Virtual and cultural tourism, a direktorica županijske Turističke zajednice Rujana Bušić Srpak rekla je kako su kroz razne aktivnosti razvijali nove turističke rute kako bi istaknuli manje poznate stvari.

„Projekt VICTour nastavak je projekta "Zavičajnici" kroz koji smo identificirali i predstavili neke znamenite ljude koji su ovdje rođeni ili su tu živjeli u jednom dijelu svoga života. Riječ je o osobama poput Lavoslava Ružičke, Ivana Kozarca, Nikole Iločkog i Svetog Ivana Kapistrana. Kroz suvremene tehnologije, odnosno, putem holograma turistima će biti prikazano kako su te osobe nekada živjele. Vjerujem u veliki interes turista za ovaj turistički projekt“, rekla je Bušić Srpak.

Voditeljica projekta VICTour Marija Mišić rekla je kako projekt financira Interreg IPA CBC program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020. godine.

"Projekt je započeo 17. lipnja 2017. godine i traje 28 mjeseci. Ukupna njegova vrijednost iznosi 924.300 eura. Biti će nabavljena razna IT oprema ali i isto tako organizirane edukacije turističkih vodiča iz Vukovara, Vinkovaca, Iloka, Novog Sada i Sremske Mitrovice", rekla je Mišić.

Uz Vukovarsko-srijemsku županiju i Turističku zajednicu županije partneri u projektu iz Srbije su Turistička organizacija Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond Evropski poslovi Autonomne Pokrajine Vojvodine. 

(Hina)

Kalendar najava

Aktualno