HrvatskiObjavljen javni poziv za kandidiranje članova Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja turizma

ZAGREB, 17.7.2017.

Ovim putem pozivamo udruge iz područja turizma da prijave kandidate za člana i zamjenika člana Savjeta u sklad us javnim pozivom. 

Postupak za isticanje kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta za razvoj civilnoga društva: 

Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske o osnivanju Savjeta za razvoj civilnoga društva (NN 140/09, 42/12, 61/14 i 62/17), a na temelju članka 22. Poslovnika Savjeta za razvoj civilnoga društva, donesenog na sjednici održanoj 16. ožujka 2017., kriteriji za isticanje kandidata za člana Savjeta i zamjenika člana iz reda udruga i drugih organizacija civilnoga društva su:

  • da je punoljetni državljanin Republike Hrvatske, 
  • da nije dužnosnik političke stranke i
  • da ima minimalno tri godine djelatnog iskustva u području djelovanja udruge ili druge organizacije civilnog društva koje predstavlja.

Kandidate za člana i zamjenika mogu predlagati isključivo udruge i druge organizacije civilnog društva iz područja turizma. Svaka udruga odnosno formalna mreža ili savez udruga može istaknuti samo po jednog kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta. (Vlada RH, Ured za udruge)

Kalendar najava

Aktualno