HrvatskiPogled u plavo: Ronilački spektakl u Orebiću

ZAGREB, 13.7.2017.

Pogled u plavo u Orebiću okupio je proteklog vikenda mnoštvo ljubitelja ronjenja, od onih najmlađih u pratnji roditelja, do onih najstarijih koji su se prvi put okušali u ronjenju, a sve u organizaciji "Promocije ronjenja" i PŠU „Peliška jedra“, ronilačke sekcije Pogled u plavo. Tijekom uzbudljivog vikenda, više od 300 djece zaronilo je besplatno u bazen projekta 'Pogled u plavo' i na zabavan način pod vodom promatrali podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

„Ronilačka sekcija Peliških jedara djeluje kao samostalna sekcija dvije godine tijekom kojih smo imali tečaj ronjenja kojim smo obučili svoje ronioce koji sudjeluju u ekološkim akcijama od Zadra do Dubrovnika. Do sada smo odradili više od 30 zarona u ekološkim akcijama diljem Hrvatske te vjerujemo da putem ovakve manifestacije možemo prikupiti nove članove", rekao je dr. Denis Kaštelan, predstavnik ronilačke sekcije.

Uz organizirani prigodni program u večernjim satima brojni Orebićani i turisti imali su jedinstvenu priliku isprobati noćno ronjenje te roniti uz muziku i rasvjetu čemu su se najviše radovala djeca. Svi posjetitelji manifestacije imali su mogućnost besplatno zaroniti u 10-metarski bazen, upoznati se s ronilačkom opremom, tehnikama i vještinama ronjenja, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliška jedra i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Team koji su članovi specijalističke ronilačke postrojbe pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Cilj ronilačke manifestacije je promocija ljepota hrvatskog podvodnog svijeta, Hrvatske kao ronilačke destinacije, lokalnih ronilačkih klubova i podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju prirode. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se pridružili projektu Pogled u plavo.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na stranicama projekta Pogled u plavo.

Kalendar najava

Aktualno